Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61679

Vacature: Senior HRM Adviseur voor Overheidsbedrijf in Limburg via Limbourg & Partners

VACATURENR lv-61679 (12-01-2018)

Limbourg & Partners® is een gespecialiseerd intermediair in executive search en interim-management voor topkader op de Euregionale arbeidsmarkt. Limbourg & Partners werft, selecteert en plaatst zowel “high potentials” als (top)managers op tijdelijke alsook permanente basis bij, en voor ondernemingen en instellingen; garandeert volledige discretie, een hoog inlevingsvermogen en een flexibele instelling; biedt snel en alert oplossingen waarbij de eisen en wensen van de klanten (organisatie en kandidaat) centraal staan.

Functie : Senior HRM Adviseur M/V
Opdrachtgever : Overheidsbedrijf in Limburg


Onderneming:
Onze opdrachtgever is een modern, slagvaardig en bedrijfsmatig overheidsbedrijf waarin circa 140 medewerkers gemotiveerd werken.

De organisatie is continu op zoek naar duurzame verbetering door open innovatie en is hierbij gericht op waardecreërende samenwerking binnen de Gouden Driehoek (Overheid, Ondernemingen en Onderwijs).

Het doel van de organisatie is het inzetten van medewerkers op hun talenten, wat bijdraagt aan de groei naar een High Performance Organisatie. Medewerkers geven aan dat het bedrijf een innovatieve werkgever is die hen de kans biedt zich verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen medewerkers een grote mate van vrijheid en wordt het werk leuk gevonden vanwege de belangrijke maatschappelijke (milieu)functie.

De unit HRM behartigt de taakvelden personeelszaken (inclusief salaris- en personeelsadministratie) en facilitaire dienstverlening.

Het HRM-vak ontwikkelt zich razendsnel. De factor mens in de organisatie wordt steeds meer doorslaggevend. De ontwikkeling van de organisatie naar een high performance organisatie en samenwerken in de (afval)waterketen staan daarin centraal. Slimmer, vernieuwend en productiever werken zijn sleutelbegrippen om de focus op instandhouding van een goede kwalitatieve dienstverlening tegen de laagst mogelijke kosten te blijven borgen in de organisatie.

Tegelijkertijd is de arbeidsbeleving en het werkklimaat van mensen in de organisatie een belangrijk fundament om goede werkprestaties te kunnen leveren. De Senior HRM adviseur vervult een spilfunctie bij het realiseren van de uitdagingen waarvoor de organisatie staat. In het kader van deze ontwikkelingen neemt de vraag aan HR advies steeds meer toe en komt het niveau van de HR dienstverlening op een steeds hoger niveau te liggen. Dit vraagt ook een continue (door)ontwikkeling van de HRM backoffice en een sterke focus op het verder optimaliseren van HR processen. Kortom, een dynamisch werkveld.

Belangrijkste kernactiviteiten:
Als Senior HRM adviseur, ben je de partner voor de business en ben je daarom verantwoordelijk voor het begeleiden en adviseren van leidinggevenden op HRM gebied in de breedste zin van het woord (allround). Ook ben je eerste aanspreekpunt voor HR-gerelateerde vragen van medewerkers. Opdrachtgever is een overheidsorganisatie die doet en denkt als een bedrijf en voortdurend stuurt naar verbetering op drie domeinen: de kwaliteit van de eigen dienstverlening, de arbeidsbeleving van het personeel en de financiën. De HRM adviseur draagt bij aan onze ontwikkeling richting een High Performance cultuur.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het: Vertalen van de ambitie en strategie van de organisatie naar HR beleid en instrumentarium. Ondersteunen van leidinggevende bij de ontwikkeling van integraal management en hun persoonlijke leiderschapsstijl. Uitvoeren en/of leidinggeven aan HR projecten. Adviseren over en uitvoeren van specifieke HR activiteiten als werving en selectie, strategische personeelsplanning, (loopbaan)ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, verzuimmanagement, talentmanagement, beoordeling en beloning, de toepassing van arbeidsvoorwaarden en/of rechtspositie.

Persoonskenmerken:
 • Resultaatgericht
 • Teamplayer
 • Analytisch
 • Goede contactuele eigenschappen
 • Stressbestendig
 • Positief kritisch

Werkervaring:
Sterk in het analyseren van (beleids)ontwikkelingen en het opstellen van beleidsnota's en adviezen en rapporten. Vaardig in het toepassen van rechtspositionele regelingen en HR instrumenten. Een visie op HRM, actuele kennis van de arbeidsmarkt en ontwikkelingen in het vakgebied en de vaardigheid om dit te vertalen naar relevante HRM activiteiten voor organisatie. Uitstekende adviesvaardigheden en ga je een inhoudelijke discussie met management en/of medewerkers niet uit de weg. Een heldere communicatiestijl en overtuigingskracht. Je bent in staat je standpunt zowel schriftelijk als mondeling goed te verwoorden.

Opleiding:
 • Relevante afgeronde academische opleiding of aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.

Talenkennis:
 • Nederlands woord en geschrift.

Honorering:
 • In overeenstemming met de zwaarte van de functie.

Emolumenten:
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dienstverband:
 • Intentie tot een vast dienstverband, bij aanvang een overeenkomst van één jaar.

Naast een uitgebreide CV dient u in uw sollicitatiebrief verder in te gaan op uw motivatie en uw ambitie, maar met name op uw persoonskenmerken.

Heeft u belangstelling; vul uw gegevens in via onze website www.limbourg.eu Wie zich reeds in ons bestand bevindt, wordt automatisch in de voorselectie betrokken.

Maastricht *Arnhem * Berlin * Düsseldorf * Essen * Köln

Meer info  www.limbourg.eu